RIVER OF SOULS (death/doom) is op zoek naar een GITARIST.


River of Souls’ muziek werd onlangs heel treffend beschreven in een review op rockmusicraider: “A cool slab of tasty metal in a robe of slightly progressive Death Doom”.
En dat is eigenlijk ook wel hoe we het willen maken: coole, pakkende, maar ook afwisselende deathdoommetal, gitaargericht, maar zonder echt te showcasen (overigens: dat ‘slighty progressive’ gaat meer over 70’s progrock dan om drakenstrijder metal).

We hebben momenteel 1 cd (2017) en een EP (2018) uit, en daar hebben we veel heel positieve reviews op gekregen, maar optreden is tot nu toe steeds niet gelukt omdat we nog geen complete line-up hebben.

Op onze website staat de gehele ‘Well of Urd’ cd in de muziekplayer, dus mocht je interesse hebben, dan kun je hem daar luisteren om een idee van de stijl te krijgen. Luister dan wel even de hele cd, de nummers verschillen onderling nog wel. Ons nieuwe werk bevat trouwens ook wat snellere stukken als ook meer uitgesponnen atmosferische stukken en we hebben de doelstelling om een nog breder metal/rock arsenaal in te gaan zetten, om nog meer verschillende sferen te kunnen brengen.

https://www.riverofsouls.nl/media/

Wat verwachten we:

 • Je hebt eigen vervoer, en je kan op een doordeweekse avond naar Oss om te komen oefenen. We hebben geen vaste oefendag, maar in de praktijk oefenen we bij voorkeur op woensdag of donderdagavonden, en, enkel als we reden hebben om te oefenen. Dit betekent dat we soms een aantal weken achter elkaar wél wekelijks oefenen, en dan weer een aantal weken helemaal niet. Het kan ook voorkomen dat er af en toe zonder drummer in Zevenaar geoefend wordt, maar dat is geen must voor iedereen.
 • Je bent in staat om mee te dragen aan de kosten van de band (oefenruimte, materiaalkosten, etc.). Dit is variabel, tussen 25 en 50 euro per maand.
 • Je beschikt over een capabele gitaar. Floorboard en versterker hebben we al.
 • Solo kunnen spelen is een pré, maar geen noodzaak, maar: je kunt meer dan enkel powerchords. We hebben met regelmaat riffs met tokkeltjes, die moet je kunnen spelen.
 • Je kunt zelfstandig oefenen en nummers instuderen, want we spelen dus niet wekelijks in de oefenruimte. Als we in de oefenruimte spelen, dan kan je de nummers spelen zonder bij de anderen te spieken.
 • Je kunt riffs en ideeën aandragen.
 • Je hebt een brede smaak. Wij houden van vrijwel alle soorten metal en rock, we halen dan ook inspiratie uit vrijwel alle stijlen.
 • Enige ervaring met Cubase is een voordeel aangezien we dat gebruiken voor de muziekproductie. Maar het is geen must.
 • Gedegen podiumpresentatie. We moeten live goed en oprecht overkomen op het publiek. Anders even bot gezegd: het moet er niet uitzien alsof je net je kantoorpak hebt uitgetrokken, gitaar hebt omgehangen en het podium op bent gestapt. En je moet kunnen bewegen op het podium.
 • Een gezonde dosis humor en een niet te groot ego

Als je muziekstukken online hebt staan, dan zien/horen we die graag!

Wat bieden we:

 • Naast een relaxte sfeer en een serieuze band nog niets, want we hebben niets. Maar we hoeven geen studio te huren om een cd op te nemen en uit te brengen, dit kunnen we zelf. We hebben geen label achter ons. Je zal het moeten doen omdat je de muziek tof vindt, en we willen je graag betrekken bij het maken van nieuwe songs, en wie weet ontwikkelen we een unieke eigen sound.

Mocht je interesse hebben, of gewoon een vraag hebben; stuur een mail naar info@riverofsouls.nl, of contacteer ons via https://www.facebook.com/riverofsoulsband/